Dadi Református Általános Iskola

Műveltségi vetélkedő


2019. november 14-én, a magyar nyelv napját követően rendeztük meg iskolánkban a kistérségi műveltségi vetélkedőt. Nagy örömünkre két csapat is jelentkezett a megmérettetésre, a kocsi és a bokodi iskolások jöttek el hozzánk. Egy csapatban minden felsős évfolyamból egy tanuló képviselte az iskoláját.
Különféle műveltségi területekről tettünk fel kérdéseket: volt anyanyelv, néprajz-honismeret, történelem-földrajz, élővilág, matematikai logika, zene. A vetélkedővel egykori kedves kollégánkra, Jordánné Ládi Zsuzsára is emlékeztünk, aki számos tréfás, fejlesztő feladatot állított össze. Az ő ötlettárából származott a „Gyermekdalok jogásznyelven” című feladat is, amely megmosolyogtatta a gyermekeket és az őket kísérő pedagógusokat egyaránt. Ez is volt a célunk, hogy egy kötetlen, könnyed délutánt tölthessenek együtt a környék diákjai úgy, hogy közben játékos módon szerzünk új ismereteket. Megtudhatták, mi a dödölle, a koppantó; hol lakik a hárpia és a kudu; milyen hangszer utánozza a szamár és a kakukk hangját; melyik országban van Nándorfehérvár és az Ararát.


A zsűrit Kontráné Madari Piroska, Puláné Huszár Andrea és Szűcs Erzsébet alkották. Első helyezést a kocsi Vincze Imre Református Általános Iskola diákjai értek el, második helyezett a bokodi Móra Ferenc Általános Iskola csapata lett, harmadik és negyedik helyen pedig a helyi csapatok végeztek.A jó hangulatú vetélkedőt egy kis uzsonnával folytattuk, majd díjkiosztással zártuk. Köszönet „A felnőttek a Gyermekekért” Alapítványnak a díjak megvásárlásához nyújtott segítségért.Sárköziné Csonka Zita

2019.11.24