Dadi Református Általános Iskola

NICK VUJICIC - HIGGY, REMÉLJ, SZERESS


Október 25-én csodálatos élményben lehetett részük iskolánk 7-8. osztályos diákjainak. Nick Vujicic, az ismert prédikátor, szónok, motivációs tréner délelőtt 11 órától tartotta fiataloknak szóló előadását a Papp László Sportarénában. Témája a hit, és a remény, valamint a feltétel nélküli szeretet volt. Élete és pályafutása sokak számára lehet példa, hiszen életét karok és lábak nélkül éli. A diákok nagy szeretettel, hatalmas tapssal köszöntötték Nick-et, aki magyarul üdvözölte őket. Előadásában őszintén beszélt kamaszkorának nehézségeiről, depressziójáról, az őt ért bántásokról. Beszélt arról, hogy az iskolai szekálás nem menő, hogy külsőnk kevésbé fontos, mint belső tulajdonságaink, és hogy minden helyzetben van remény. Amikor megszületett, az orvosok azt mondták a szüleinek, hogy soha nem fog járni, nem megy majd iskolába, és nem lesz normális élete. Miután találkozott az élő Istennel, neki ajánlotta életét. Felnőve szerte a világon tart előadásokat, amelyekben tanúságot tesz hitéről, bátorítva ezzel másokat. Ma teljes életet él: megnősült, gyönyörű feleségével, Kanaéval négy gyermeket nevelnek.


„Járok, elvégeztem az egyetemet, és csodálatos családom van: az orvosok néha tévednek, mert nem számolnak a hit csodatevő erejével. Az életben akár fönt vagy akár lent, a remény mindig adott. Voltak olyanok, akik nem barátkoztak velem a külsőm miatt – ezek az emberek lemaradtak egy jó barátság lehetőségéről. Sose nézzétek a testet! Mert az, hogy mit teszel, sokkal fontosabb, mint ahogy kinézel! Ne vegyetek részt a szekálásban, mert nem menő! Legyetek azok, akik nemet mondanak a bántalmazásra!”

Szavaival, bátorító gondolataival mély nyomot hagyott hallgatóságában. Őszintén hiszem, hogy diákjaink nem csak egy csodálatos előadással gazdagodtak, hanem bátor elhatározással, hogy jobb emberként szeretnék élni az életület. Köszönjük Nick, köszönjük Istenünk!
Dombiné Albert Ildikó szervező

2019.11.15