Dadi Református Általános Iskola

Állatok Világnapja –Október 4.


Az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Sajnos ma Magyarországon többezer gazdátlan állat él, sok a kóbor macska, kutya. A menhelyek kapacitása is korlátozott. Ezért is szükséges a felnövekvő generációk szemléletének formálása.

Iskolánkba október 4-én ellátogatott Omáscsik Orsolya az Oroszlányi Ments meg Állatvédő Alapítvány elnöke, aki a 4.és 5.osztályosoknak tartott előadást a felelős állattartás szabályairól, az ivartalanítás fontosságáról. A beszélgetés során előkerültek olyan témák is ,hogy mit tegyünk ha fészekből kiesett madárfiókát, vagy erdei sétáink során árvának tűnő vadállat kölyköt találunk. A gyerekek nagyon érdeklődőek voltak, lelkesen meséltek és kérdeztek a témával kapcsolatosan. Orsolya magával hozta Csili nevű kutyusát, aki természetesen befogadott állat. Arra biztatta a gyerekeket is, hogy ne vegyenek drága pénzért kedvencet, inkább fogadjanak örökbe menhelyről. Mindenki megsimogathatta Csilit, aki egyáltalán nem bánta a hirtelen jött népszerűséget. Boldogan csóválta a farkát és örült a gyerekek szeretetének.
Az Állatok Világnapja alkalmából „ Barátaink az állatok” címmel fotópályázatot hirdettünk, melyre sok szép fénykép érkezett. A fotókiállítás az iskola folyosóját díszíti. A legjobb képekre a diákok szavazhattak, a nyerteseket díjazzuk.2019.11.15