Dadi Református Általános Iskola

Drámatábor - beszámoló


A zene, az kell!

Ez volt a XIII. Dráma- és kézműves tábor mottója, amelyet Nagyvelegen, a Grünfeld kastélyban, 2019. október 9-11-ig tartottunk. A táborban 35 felsős diák vett részt.
A szerda délután az egymásra hangolódásról szólt. (Zenés játékok minden mennyiségben, dallamfelismerés, kedvenc videóklipjeink, ritmusjátékok, szabadtéri csoportépítés.)


A gyerekek a csütörtöki napon csoportokban terveztek videóklipet. A feladat egy zeneszám vizuális megjelenítése volt különböző stílusokban, technikákkal. Ez egész napos tervező, alkotó munkát igényelt, melynek eredménye egy-egy csodálatos, ötletes és kreatív rövidfilm lett. A szakmai munkában segítőnk volt Hanzli Éva tanárnő, aki a vágóprogram használatát tanította meg a diákoknak. Az elkészült videóklipek megtekintése nagy élményt jelentett diákok és tanárok számára egyaránt. Az estét karaoke zárta, amikor a gyerekek kedvenc slágereik hallatán táncra is perdültek.Pénteken vidám Ki mit tud? és számháború után került sor a hagyományos táborzárásra. Sokan megfogalmazták, hogy jövőre is szeretnének részt venni a következő drámatáborban.
A finom ételekről Finta Anita konyhája gondoskodott. Köszönjük a Szülőknek a gyerekek táborhelyre szállításában és hazahozatalában nyújtott segítségüket és a Felnőttek a Gyermekekért Alapítvány anyagi támogatását.

Varga Lászlóné, Sárköziné Csonka Zita, Dombiné Albert Ildikó

2019.11.15