Dadi Református Általános Iskola

 

 

REFORMÁTUS ORSZÁGOS

ÉRTÉKTERMŐ TEHETSÉGKÖZPONT

E-mail cím: reformatusertektermo@gmail.com

Honlap: www.reformatusegymi.hu

 

 

 

INGYENES TEHETSÉGFELISMERÉS ÉS TEHETSÉGGONDOZÁS A

REFORMÁTUS OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN

A Református Országos Értéktermő Tehetségközpont

szakmai szolgáltatásai

Általános Iskola

 

Minden szülő szeretné, hogy a gyermeke kiegyensúlyozott, boldog, jól tanuló, jól beilleszkedő legyen és majdan sikeres felnőtt váljon belőle. Ennyi elvárásnak tudjuk, szinte lehetetlenség eleget tenni.

A XXI. század kihívásainak azonban azok az emberek fognak tudni megfelelni, akik kreatívak, meglátják az összefüggéseket, felismerik a problémákat és megoldási módokat dolgoznak ki rájuk. Tudnak és szeretnek csapatban dolgozni és örömmel tölti el őket a feladat.

A Református Egyház mindig innovatív volt és bátran felvállalta az újszerű megoldásokat. A Reformáció 500 éves évfordulójának ünneplésén ez mindannyiónknak méltó üzenet.

Akik a református oktatási intézményeket választják gyermekük okosítására, nevelésére, azok hozzájuthatnak a 2016. szeptemberétől működő Református Országos Értéktermő Tehetségközpont által nyújtott teljes körű tehetséggondozási ellátáshoz.

A Református EGYMI keretein belül működő Értéktermő Tehetségközpont a református fenntartású oktatási – nevelési intézményekben végzi tehetséggondozó tevékenységét.

A tehetségkoordinátor szakembergárda a Református EGYMI tagintézményeiben és telephelyein is megtalálható, így biztosítva a folyamatos ellátás lehetőségét országosan.

A Pedagógiai Szakszolgálatokra vonatkozó rendelet alapján, minden esetben a tehetséggondozással kapcsolatos tevékenységet szülői beleegyező nyilatkozat (formanyomtatvány) kitöltése alapján végezhetjük.

Szakmai szolgáltatások:

1.       tehetségszűrés a célcsoportnak és a céloknak megfelelően

2.       gazdagító 30 órás tehetséggondozó program az oktatási intézmény szakpedagógusa vezetésével, amelyet minden esetben - tehetség protokoll alapján - megelőz egy komplex bemeneti szűrés. Ennek eredménye alapján történik meg a gyermekek tehetséggondozásban való részvételére tett javaslat, szakvéleménybe foglalva.

3.       Értéktermő pedagógus és/vagy pszichológus tehetségkoordinátora által vezetett komplex tehetségműhely (kreativitás, motiváció, kommunikáció, személyiség fejlesztés)

4.       hatásvizsgálat a tehetségfejlesztő programok végén,

5.       tehetség tanácsadás/szülőnek, pedagógusnak

 

További tájékoztatás, egyeztetés végett keresse az alábbi elérhetőségeinket.

 

Áldáskívánással.

 

 

Elérhetőségeink:

Krassói Karolina

Református Országos Értéktermő Tehetségközpont vezető

Mobil szám: 06/30 904-3576

E-mail cím: reformatusertektermo@gmail.com

Honlap: www.reformatusegymi.hu

Facebook: Református EGYMI – Református Országos Értéktermő Tehetségközpont

 

 

Halásztelek, 2017. 01. 02.

 

 

 

 

 

Dadi Református Általános Iskola  -  2013